Rejuran S untuk rawatan parut jerawat menggunakan kelikatan tinggi polynucleotide rantaian panjang (PN). Polynucleotide menyediakan perancah struktur untuk merangsang pembaikan luka, kolagen yang telah diubahsuai dan mempunyai kesan anti-radang.
Rejuran S adalah Korea yang diluluskan oleh FDA dan Singapura HSA-diluluskan untuk kegunaan perubatan
Rejuran Healer mempunyai bahan aktif polynucleotide kelikatan sederhana. Tujuan utama adalah untuk peningkatan keseluruhan dalam keanjalan kulit, hidrasi dan menggiatkan semula. Rejuran Healer mengenakan kesan regeneratif dengan merangsang lebih banyak letupan. Letupan adalah sel kulit yang penting yang mempunyai keupayaan untuk menjana semula blok bangunan kulit yang sihat; Kolagen, elastin dan Glyscoaminoglytin. Rejuran Healer datang dalam 2mls picagari yang mencukupi untuk rawatan muka penuh.
Rejuran S lebih likat (pekat) berbanding dengan Rejuran Healer. Ia menyediakan sokongan struktur untuk meningkatkan kolagen yang telah diubahsuai dan meningkatkan keanjalan kulit. Selepas suntikan polynucleotide, gentian kolagen adalah disebabkan oleh peningkatan dalam bahan letupan (sel yang menghasilkan kolagen). Rejuran S datang dalam a 1ml picagari. Ia digunakan untuk memperbaiki penampilan parut jerawat dan parut tertekan berikutan pembedahan dan trauma. Rawatan Rejuran S sering digunakan untuk membantu rawatan utama, yang contohnya boleh, RESURFACING pecahan Infini atau subcision. Rejuran S dianggap rawatan adjunctive dan bukannya satu primer dalam dirinya sendiri.
Selepas penilaian klinikal, kulit anda dibersihkan dan krim kebas digunakan. Jumlah Rejuran S yang kecil diperkenalkan pada asas parut dengan jarum yang halus 30G. Antibiotik topikal boleh ditetapkan untuk mencegah jangkitan.
Mungkin ada kemerahan, bengkak dan kegatalan yang ringan berikutan prosedur. Tanda jarum akan lenyap dalam tempoh 2-3 hari. Lebam, jika ada, boleh menyelesaikan dengan sendirinya dalam kira-kira 7-10 hari. Anda boleh meneruskan aktiviti biasa dalam beberapa hari dan makeup biasanya boleh digunakan pada keesokan harinya.
Secara purata, kami mengesyorkan 3-4 Rejuran S rawatan dijarakkan kira-kira 4-6 minggu selang.
Mungkin ada kemerahan, bengkak dan kegatalan yang ringan berikutan prosedur. Tanda jarum akan lenyap dalam tempoh 2-3 hari. Lebam, jika ada, boleh menyelesaikan dengan sendirinya dalam kira-kira 7-10 hari. Anda boleh meneruskan aktiviti biasa dalam beberapa hari dan makeup biasanya boleh digunakan pada keesokan harinya.
Parut berbeza dalam subjenis morphologic mereka (bergolek, Boxcar, ais-pilihan), kedalaman dan kematangan. Kami biasanya mengesyorkan merawat parut yang lebih mendalam terlebih dahulu sebelum menangani lebih banyak cetek parut.
Dengan sendirinya, Rejuran S tidak akan memperbaiki yang dalam bergolek dan parut memilih ais. Ini dirawat dengan subcision dan Tca CROSS . Rawatan Rejuran S adalah berguna untuk membantu kaedah rawatan utama dan bukannya digunakan sebagai monotherapy untuk jenis parut yang lebih mendalam.
Rawatan Rejuran S adalah berharga di $500 per 1ml picagari.
Dr. Moses Ng is a distinguished professional in the field of aesthetic medicine, renowned for his expertise in advanced cosmetic procedures. With over 15 years of experience, extensive training and a keen eye for detail, Dr. Ng specializes in a wide range of treatments, including injectables, laser therapies, and acne scar management.
Dr. Moses Ng’s commitment to excellence and patient-centric approach have earned him a reputation as a trusted clinician in aesthetic medicine. His continuous pursuit of the latest advancements in the field ensures that his patients receive the highest standard of care and the most effective treatments available.